Trojschizofrénia, alebo ako sa poznáš?

02.05.2013 Prešov

Koľkokrát som si už dala túto otázku. A koľkokrát som si odpovedala? Už ani neviem. Sme zaujímavé bytosti. Keď sa na seba dobre pozrieš do zrkadla a v mysli si predelíš tvár uprostred nosa, zistíš, že keby si poskladal/a svoje dve ľavé, dve pravé tváre a pridala k nim svoju reálnu – získaš tri rozličné bytosti.
Pravá tvár je to, čo si sa narodil/a , aby si bola, ľavá je to, čo sa snažíš byť a ako sa prejavuješ navonok. A tak sa celý život pretĺkame. V hlave máme zaujímavý orgán, zložený z dvoch častí – MOZOG. Tieto sú od seba oddelené a preto je ich funkcia úplne odlišná. Je to akoby si porovnal časti počítača. Paralelný procesor je ako pravá časť mozgu – veci sú na rôznych rovinách, je neohraničený, preto jeho činnosťou je kreativita, syntetičnosť, vnímaš, čo prichádza. Tu nájdeš svoje spojenie so srdcom.
Ľavá časť mozgu je ako sériový procesor, vnímaš akcie a reakcie. Ak - potom. Rieši minulosť a budúcnosť. Tu nájdeš svoje strachy, hnevy, žiale, pocity viny, či ľahostajnosti. Tu je Tvoje spojenie s rozumom, so systémom presvedčenia.
 
 
 
A ako to funguje?
Keď sú v súlade, je to fajn, avšak ak začne boj rozum so srdcom, VŽDY srdce vyhráva. Prečo? LEBO!
Nie, naozaj! Je to preto, že myšlienky strachu sú časovo zaradené iba do budúcnosti – nikdy sa nebojíš toho, čo bolo. Ale strach alebo obavu máš preto, že do bunkovej pamäte sa ti vryli nepríjemné pocity z minulosti- hnev, žiaľ,...
Tvoje srdce však môže byť s tebou iba v prítomnosti. Nemôžeš sa vrátiť (aspoň ja to zatiaľ neviem, avšak nič nie je nemožné, iba je to momentálne nepravdepodobné. Možno raz....) . A nemôžeš ísť ani do budúcnosti – fyzicky.
 
 
 
 
Naučiť s správne zvládať prepínanie medzi hemisférami, je žiť spokojný život. Jednou z foriem je aj nájsť v bunkovej pamäti to, čo tam zasiali už Tvoji predkovia. A jedným zo spôsobov je aj kresba. Naučiť sa prepájať cez obrazy je zaujímavá možnosť spoznania vlastného bytia (Pre ľaváka to platí opačne).
Viac možností... www.ulexit.sk (kreslenie nedominantnou hemisférou).
 

Vyberte región

mark